Cum purtăm geanta

Cum purtăm geanta

Am găsit astăzi, dintr-un simplu Share pe Facebook, un mic articol despre bunele maniere când vine vorba despre genți. Sunt câteva lucruri foarte bine zise aici, dar și câteva exagerate, așa că… hai să vedem:

Gențile femeilor, felul cum sunt purtate, se supun rigorilor unui cod al bunelor maniere destul de subtil, ce poate scoate în evidență eleganța, stilul, personalitatea femeilor, stima față de ele însele… e și felul cum îi respectă pe cei din jur. Indiferent dacă porți o geantă tip sacoșă,  cu o toartă sau două toarte, o geantă de umăr, de mână, tip plic sau de afaceri, există o serie de norme ce se încadrează într-un așa zis cod al bunelor maniere! Iată câteva din îndrumările asociate cu felul cum ar trebui să îți alegi, să îți porți sau să îți amplasezi geanta:

1452086_551344434940321_583928181_n

1. Nu-ți așeza niciodată geanta pe masa din sufragerie, restaurant sau cea dintr-o sala de conferințe, indiferent cât de frumoasă ți se pare a fi. (un urias „faux pas”) – OK, nu pe masa din sufragerie, că se presupune că acolo mănânci și nu e igienic; nu pe masa din restaurant că, la fel, nu e igienic; nu pe masa dintr-o sală e conferință că acolo trebuie să te vezi tu, nu geanta… Dar dacă ai un clutch brodat, cu pietre și bine, cum zice articolul, frumoasă, unde ai putea-o pune? În fond, este un accesoriu! Îl ții la vedere…

2. Poartă/ține geanta pe umărul stâng sau în mâna stângă. Partea ta dreapta trebuie să fie disponibila în vederea socializării, astfel încât să-i poți face din mână cuiva sau să dai mâna cu cineva, fără a fi nevoită să-ți muți geanta dintr-o mână în alta. – De acord, până în momentul în care geanta este o geantă tip poștaș sau de umăr sau până în momentul în care treaba asta cu alegerea umărului pe care ții geanta este deja un obicei al fiecăruia. Eu sunt obișnuită – și nu aș putea niciodată să port geanta pe umărul stâng fără să mă simt ca o retardată – să port geanta pe umărul drept, sau pe partea dreaptă.

941838_494093957355506_264493971_n

3. Nu-ți pune niciodată geanta direct pe podea! Pe lângă faptul că nu este igienic, se spune că în acest fel îți alungi norocul de a câștiga bani. – Superstițiile au avut mereu un loc pe podium, nu știu de ce, dar se simte asta. Evit să-mi las geanta pe podea, din motive igienice, dar atunci când am o geantă mare, care nu poate fi pusă… nicăieri?

4. Dacă ai o geantă mai mare, așeaz-o pe un scaun din dreapta ta, atunci când mergi la un restaurant. – Asta în cazul în care ți se permite să ai un scaun lângă tine…
1891058_536647013100200_1776413638_n
5. Nu-ți agăța geanta de spătarul unui scaun. Poți face acest lucru, totuși, numai atunci când ești așezată pe un scaun cu spătarul la perete. – OK, asta este o măsură estetică deja. Sunt de acord, arată urât o geantă suspendată de spătarul unui scaun! 

6. Gentuța ori geanta clutch, purtată la ocazii, trebuie să stea în poala ta sau în spatele scaunului tău. – Ei bine, asta este o treabă mult prea… aiurea. Părerea mea este că o geantă clutch purtată în poală, atunci când stai pe scaun, te face să pari încordată și… gândiți-vă cum ați arăta cu clutch-ul în brațe, când vine felul principal, iar voi mâncați… Vă zic eu: ați arăta ca și cum ați fi pe picior de plecare! Cealaltă variant este mai acceptabilă, dar dacă scaunul are găurele?

535452_413853378701403_1571468797_n
7. Nu întreba niciodată o altă femeie dacă o geantă este cu adevărat din piele, dacă este cu adevărat de firmă, ori cât costă! – Da, dacă nu cunoști foarte bine persoana. nu o poți întreba așa ceva, dar dacă prietena ta bună sau cineva mult mai apropiat te întreabă, de ce ar fi asta un lucru urât?

8. Păstrează-ți geanta curată și așează-ți în ordine lucrurile din ea. Dacă o deschizi pentru a-ți scoate portofelul, telefonul mobil ori rujul, cei din preajmă pot remarca eventuala dezordine sau talmeșul-balmeșul din ea, putând să te judece în funcție de acest lucru. – Total de acord, dar nu că te-ar judeca, ci pentru tine.

9. Dacă îți permiți, ți se recomandă să nu ai o singură geantă disponibila pentru toate, diferitele ocazii sociale, alegând, în funcție de ceea ce ai de făcut sau de un eveniment la care iei parte, fie o geantă tip sacoșă (cu mânere), fie una de umăr, fie una tip clutch. La fel, dacă ai bani pentru așa ceva, ar fi bine să îți cumperi o geantă mai scumpă, dar de calitate, ce poate avea durată de viață echivalentă cu cele a trei, ori patru genți mai ieftine. Unele femei consideră că achiziționarea unui astfel de accesoriu reprezintă o majoră investiție!

10. Alege-ți o geantă în funcție de înălțimea ta sau forma trupului tău. În acest fel, vei reuși să nu oferi o imagine disproporționată a siluetei tale și să îți pui în lumină atuurile sau punctele forte legate de frumusețea corpului tău.

1236645_464813930283509_651286325_n

Așadar, luați aminte!

Sursa articol: Tris, diane.ro

Love,

ruxandrabobleaga

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone