Experiența ESDU Dance 2014

Experiența ESDU Dance 2014

Am tot vorbit despre el. Am tot pus hashtag-ul #esdudanceromania la pozele pe care le-am postat pe Facebook sau Instagram. Motivul este simplu: în ultimele două săptămâni am trăit pentru ESDU, concursul pe care l-am așteptat încă din noiembrie 2013, în urma unei glume.

Eu nu am întâmpinat primăvara cu mărțișoare sau ghiocei, anul acesta. Eu am întâmpinat primăvara pe scenă. Am spus că am trăit pentru ESDU în ultimele două săptămâni… Cum am fost eu implicată de mi-a ocupat atât timp? Am pregătit două momente pentru categoriile Solo National Folkloric și Solo Open, la care am participat eu, am realizat pentru Iza și Sherin (cucunuțele mele – le veți vedea mai jos) un Duo MTV Comercial, în care am pus mult suflet – a fost un moment realizat în întregime de mine, de la costume, la coregrafie – și am fost prezentă la mai toate repetițiile Trupei SobiS a Cameliei Dinu, cea cu care am pregătit momentele mele.

Așadar, să pornim în călătoria ESDU 2014!
1
Day 1

În prima zi, la ora 08:00, eram la Palatul Copiilor și le pregăteam pe cucunuțe pentru a intra pe scenă.  Show-ul din sala cea mare a fost deschis de Sherin, cu un individual, „Watch Out”. Au urmat, de la SobiS, numerele evidențiate mai jos.

1 2 3 4Asta se întâmpla pe la 08:00:
34Ele sunt Izabela și Sherin, cucunuțele mele (cucunuțe = formă de alintare proprie):
5Sherin, Diana și Iza, înainte să intre pe scenă. Diana este și ea, în Trupa SobiS. Tot în prima zi, a intrat și ea pe scenă cu un Solo „Swagger Jagger”, la MTV Comercial. Locul pe care l-a luat? I! Te pup, Diana!

Sherin a luat și ea, cu individualul, locul I, iar „My Mirror” a fost mutat la categoria Open și urma să fie premiat în ziua a doua…
6

Day 2

Cea de-a doua zi a fost ziua mea, ziua în care am participat și eu la concurs, ziua în care m-am bucurat de momentul petrecut pe scenă. A fost și ziua în care cei mai mulți copii de la SobiS au fost prezenți.

5

6

7

8

Primul număr cu care am intrat a fost „Young and Beautiful”, iar apoi cu popularul, „Romanian Beat”, care a fost realizat de Cami și dedicat ei.

7

8
9
10
11Cum a fost pe scenă? Superb! Asta așteptam, pentru asta am participat. Pentru alea trei, patru minute petrecute pe scena Palatului, momente pe care vreau să le retrăiesc.

Cu ce m-am întors acasă? Cu două cupe pentru momentele mele, locul al II-lea la ambele (să se știe, am luat locul al II-lea din doi concurenți la categoria mea, deci nu am făcut eu știu ce mare performanță).

13

Astăzi am așteptat răspunsul pentru calificarea în Croația, la Campionatul Mondial. Să se înțeleagă că faza pe România a fost o ediție de selecție a tuturor dansatorilor buni din țara noastră pentru faza finală din Croația. Locurile pe care fiecare le-a obținut nu au asigurat calificarea mai departe, ci punctajul a fost decisiv.

Rezultatul?
14

SobiS-ul merge în faza finală cu „Afro Dance” și cu numărul meu, „Romanian Beat”. Din 12 coregrafii cu care SobiS s-a prezentat, numai două au fost alese să meargă mai departe. Felicitări grupei Junior 2 și, bineînțeles, mie! :)) (trebuie să fii și puțin narcisist…)

Nu asta am urmărit, nu locul sau calificarea, căci NU VOI PLECA ÎN CROAȚIA!

Eu am vrut să fiu pe scenă, să fac ceva pentru mine, să mă distrez și să văd dacă, într-adevăr, sunt apreciată pentru cum dansez; se pare că da. Am vrut să dau din mine tot ceea ce pot mai bun și să arăt că pot fi un exemplu, mai ales pentru copiii de la SobiS, cărora le tot dau sfaturi (atunci când mă lasă Cami :P) despre cum să fie pe scenă și ce trebuie să facă. Am vrut să văd dacă juriul, format din oameni de specialitate, mă cred atât de bună încât să mă trimită în faza finală.

Am trăit două zile intense, petrecute la concurs de la 08:00 la 22:00 și de la 10:00 la 24:00. Vreau să îmi cer scuze că nu am fost disponibilă în ultimele zile pentru persoanele care așteptau ceva de la mine. Vreau să-mi cer iertare că mi-am petrecut timpul făcând ceva pentru mine… Eu nu regret! Abia aștept ediția de la anul viitor.

Vreau să mulțumesc Cameliei Dinu pentru tot, Andreei Design pentru costumația de la „Young and Beautiful”, Sorinei Marica și Anei Maria Coman pentru ajutorul la coafură! Mulțumesc celor două mămici ale cucunuțelor, Ioana Ion și Laura Hessen pentru că m-au suportat și ajutat să le împlinim fetelor o dorință, chiar dacă nu am luat niciun premiu la concurs. Mulțumesc tuturor celor care au fost acolo să mă susțină! Nu aveam nevoie de susținere (și nu mint), așa că îmi place să cred că cei care m-au văzut au venit să descopere o altă parte din mine! Vă pup pe toți!

P.S. Nu am mai multe poze, întrucât nu ni s-a permis fotografierea și/sau filmarea în sala de concurs, însă când fac rost de filmări sau poze, promit să vi le arăt și vouă!

Love,

ruxandrabobleaga

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone