Facem sport singuri?

Facem sport singuri?

Toată lumea știe cât de important este sportul. Suntem zilnic bombardați cu știri, reclame, oferte care ne îndeamnă să facem mișcare. „Mens sana in corpore sano”, spunea Juvenal.

4193_1_1233757175_jpg_pagespeed_ce_SixXlx86GSAșadar, cum ne apucăm de sport? Simplu! Sunt o grămadă de opțiuni din care putem alege; putem să ne înscriem la cursuri de tenis, volei, dans ș.a., putem beneficia de programele oferite de un complex sportiv, cu săli de fitness și aerobic, sau putem face sport acasă.

Sportul acasă este o hotărâre luată deseori de către oameni, mai ales din cauza lipsei de timp. Mulți aleg să lucreze exerciții fizice acasă, câteva minute pe zi, deoarece consideră că ar pierde timp și bani dacă ar alege să facă sport într-un spațiu special amenajat. Însă nu este cea mai bună decizie, întrucât în majoritatea situațiilor se renunță la antrenament; de aceea, sportul într-un cadru organizat este o alegere potrivită! Așa ne simțim obligați să facem mișcare, pentru că știm că ne-am luat un angajament.

Totuși, sportul acasă este mai bun decât sedentarismul, așa că am ales să vă prezint un program de tonifiere găsit pe YouTube, potrivit atât pentru începători, cât și pentru cei mai rezistenți efortului fizic. Clipurile sunt făcute de The Beach Bum Workout și își propun să ne ofere un trup sculptat pentru plajă. La ce ne ajută? Ne ajută să ne antrenăm musculatura și s-o întărim. Acest program, susținut de două ori pe săptămână și combinat cu puțin jogging seara, ne va menține în formă, chiar dacă suntem persoane ocupate.

Programul celor de la Beach Bum Workout curprinde exerciții pentru brațe, picioare, abdomen și fesieri.

1. Începem întotdeauna cu o ușoară încălzire, pentru a pregăti corpul de efort. Încălzim brațele, picioarele și încheieturile.

2. Trecem apoi la picioare. Aceste exerciții par ușoare, însă nu le subestimați! Dacă nu aveți antrenament, este foarte posibil ca ziua următoare să vă treziți cu o febră musculară puternică. Lucrați mișcările ușor, cu atenție, menținând mereu poziția corectă.

3. Următoarele sunt brațele. Veți avea nevoie de două gantere de un kilogram. Dacă nu aveți așa ceva prin casă, două sticle de plastic de 0,5L, pline,  sunt foarte bune.

4. Continuăm cu abdomenul. Pentru această parte vom avea nevoie de o saltea specială de fitness pe care o găsim și la magazinul Decathlon. Pentru început, dacă nu avem, este bună și o pătură mai groasă, pusă pe un covor, pentru a nu ne răni coloana.

5. Ultima parte a corpului pe care o vom lucra sunt mușchii fesieri. Exercițiile nu sunt grele, dar e posibil ca după o perioadă să simțiți o ușoară oboseală.

6. Încheiem antrenamentul cu o relaxare, foarte importantă după orice exercițiu fizic făcut. Cool down-ul (relaxarea) constă în stretching, adică întinderea mușchilor și este esențial în calmarea masei musculare.

Acest program nu ne ia decât o oră, timp în care am fi stat în pat, cu ochii pe notificările de pe Facebook. Nu este greu! Trebuie doar să ne ambiționăm, pentru că este necesar să facem sport. Până la urmă, trupul este singurul loc în care trăim!

Acest articol a fost publicat pentru prima dată pe site-ul oficial al revistei studențești IQool și poate fi citit și aici.

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone