Istoria împletiturilor rusești

Istoria împletiturilor rusești

2Împletiturile rusești sunt poate cele mai căutate, dar și spectaculoase împletituri pe care domeniul înfrumusețării le-a promovat de-a lungul vremurilor. Sunt multe tipuri de împletituri rusești, care mai de care mai faimoase și atrăgătoare, acestea  fiind extrem de apreciate de români, dar chiar și de vedetele de la Hollywood.

Ele reprezintă cea mai bună alegere atunci cand multe fete doresc ceva deosebit pentru a fi în centrul atenției la diferite evenimente de zi sau de seară. Se poate face o împletitură lejeră, dar ordonată și bine finisată, pentru a avea un aspect plăcut și cât mai profesional. Pentru a realiza o coafură perfecta, este nevoie de talent și de creativitate, imagine vizuală, sau cum spun hairstiliști: „trebuie să ai ochiul format pentru a ajunge de la o coafură simplă la una foarte complicată și spectaculoasă”, asta fiind artă.

Împletiturile au o semnificație culturală. Ele au pus în valoare, de-a lungul timpului, frumusețea fetelor, inocența, sensibilitatea și puritatea acestora, dar și bogăția. Erau favoritele femeilor încă din vremuri străvechi, întodeauna aveau părul împletit chiar și în gospodărie, pentru a nu le crea disconforturi sau neplăceri. În vremuri exista un obicei care dădea voie femeilor să își afișeze starea lor și anume de femei măritate sau singure. Cele care umblau cu părul împletit dădeau voie partenerilor și arătau lumii că sunt singure, iar cele măritate își purtau părul liber.

Coafurile elegante de seară presupun o bună finisare a părului prin folosirea unui spray de strălucire şi netezire a firului de păr, sau ceară pentru a nu se electriza, abia apoi putându-se face împletiturile care trebuie să aibă aspect strălucitor și bine finisat. Chiar și atunci când părul nu are un aspect plăcut, sunteți în criză de timp și nu aveți timpul necesar să vă spălați pe cap sau să ajungeți la un salon, vă puteți face o împletitură lejeră simplă, fără prea multe complicații. Nu e nevoie ca toate firele de păr să stea perfect în împletitură, pentru că de asta o și numim împletitură lejeră.

3

Împletitura coroniță este o împletitură cu un aspect elegant, pentru persoanele care nu suportă să simtă părul pe față. Este perfectă această împletitură coroniță, indiferent dacă doriți să fie împletită în două, în trei sau în patru. Aceste tipuri de împletituri se pot face din ce în ce mai multe metode, au o tehnică foarte interesantă, dar, desigur, nu sunt deloc simple pentru persoanele care nu au mai avut contact cu acest domeniu.

Împletiturile au fost întodeauna la moda, chiar și la nunți! Din ce în ce mai multe mirese preferă o împletitură de dimensiune mica, simplă sau complicată, pentru a arăta cât mai bogat și elegant.

Ani Baghdasarian Hairstyle

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone