Masca-minune cu ulei de ricin

Masca-minune cu ulei de ricin

Uleiul de ricin conține vitamina E, minerale, proteine, având și numeroase proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. Cele din urmă sunt legate de creșterea sănătoasă a părului. Masca cu ulei de ricin, aplicată pe scalp, ajută la creșterea circulației sângelui la nivelul foliculilor de păr, ceea ce duce la o mai bună creștere a părului. Când rădăcina firului de păr este hrănită cum trebuie, firul va fi mai puternic, mai rezistent și mai elastic, putând deci să creasca și mai lung, fără să existe riscul ruperii. Pe lângă faptul că întărește firul de păr, uleiul de ricin are și rolul de a ține sub control problemele de scalp, ce cauzeaza căderea părului. În acest caz, lucrurile stau în felul următor: la nivelul scalpului pot apărea unele infecții cu bacterii sau fungi, care cauzează pierderea părului. Acizii ricinoleici din uleiul de ricin acționează și micșorează infecțiile, distrugând mediul favorabil dezvoltării acestora.

Uleiul de ricin este, însă, foarte bun pentru păr și pentru că îl hrănește la propriu și îl ajută să rețina umezeala. Dacă părul este uscat și deshidratat, câțiva nutrienți din uleiul de ricin (vitamina E, acizi grași omega 6 și proteinele) vor penetra firul de păr în profunzime, lăsându-l mai puternic, mai fin și mai strălucitor. În același timp, tratează și vârfurile despicate, dar este și un bun lubrifiant, împiedicând părul să se încurce.

Printre beneficiile uleiului de ricin se mai numără și unul foarte important: rezolvă problema mătreții. O mască cu ulei de ricin curăță scalpul în întregime de mizerie și bacterii, care înfundă porii și duc la formarea mătreții și la căderea părului.

Daca ai ajuns să citești până aici, ai înțeles că masca cu ulei de ricin are o mulțime de proprietăți benefice pentru părul tău. Chiar dacă nu ai probleme cu el, o astfel de mască tot este benefică pentru că îl revitalizează și îl ajută să-și mențină strălucirea. Ca să faci masca, ai nevoie doar de ulei de ricin, care se încălzește. Îl poți cumpăra de pe site-urile de produse naturiste sau din farmacii (ca și preț este relativ ieftin, o sticluță de 50 de ml ajunge undeva la 10 lei).

ulei%20de%20ricin

Află cei trei pași ca să-ți faci o mască cu ulei de ricin și să o aplici corect!

1. Înainte de a aplica uleiul de ricin pe scalp, încălzește-l puțin, astfel încât să îl poți suporta pe păr. Desparte-ți părul în două părți egale și aplică uleiul pe scalp și pe rădacini, prin mișcări circulare cu degetele. În acest fel, te vei asigura că uleiul va fi mai bine distribuit la nivelul scalpului. Părul n-ar trebui dat cu ulei de ricin, pentru că având o consistență mai groasă, poate fi îndepărtat cu greu și oricum, este important să-l folosești la rădăcină.

2. Dupa ce ai uniformizat bine uleiul de ricin și ai masat scalpul ca să îmbunătățești circulația, leagă-ți părul într-un coc și acoperă-l cu o capă de duș. Înfășoară și un prosop deasupra și lasă-l să stea așa în jur de o jumătate de oră, o oră, sau chiar toată noaptea. Uleiul va pătrunde în acest fel mai bine în păr, hidratându-l și făcându-l mai strălucitor.

3. La sfârșit, samponează-ți părul în întregime, pentru a îndepărta uleiul din zona scalpului și de pe păr. Poți folosi această mască cu ulei de ricin săptămânal, timp de o lună, o lună și jumătate, până când vei vedea și primele rezultate. Dacă ai și alte probleme cu părul (deshidratare, mătreață sau creștere lentă), mai poți folosi și uleiul din semințe de in, luat sub formă de supliment sau aplicat local.

stk68163cor

Important de știut: uleiul din ricin are un miros neplăcut, grețos, iar ca să-l combați, îl poți amesteca cu ulei din sâmburi de struguri sau ulei de măsline. În acest fel, îi vei mai scădea și din consistența vâscoasă. Ca să faci cea mai sănătoasă mască cu ulei de ricin, optează pentru unul care este obținut prin presare la rece.

Hair Stylist Ani Baghdasarian

 

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone