My Nails by „Eliza Nails Bucuresti”

My Nails by „Eliza Nails Bucuresti”

Hei!

Ce mai faceți? Dacă ați așteptat o nouă postare pe blog, sper să nu vă dezamăgesc și să vă placă.

Marți am început și eu facultatea, în calitate de boboc (pentru cine nu știe, sunt la Jurnalism, la Universitatea Hyperion). Deschidere, ploaie, fețe noi, profesori, nebunii… Mie tot îmi stătea mintea la halatul meu pufos și la scris… pe blog sau pe IQool. Da, mi-a stat gândul și încă îmi stă, dar timpul mă cam „părăsește”. Bine că reușesc să scriu acum aici.

Încă de când am început să port gel pe unghii, diferite persoane mă întrebau despre unghiuțele mele. Astfel am decis să fac o postare special pentru a-mi spune povestea pe care am trăit-o până acum legat de manichiură.

De prin clasa a VI-a am început să-mi las unghiile mai lungi și să mi le „fardez”. Nu mi-au plăcut niciodată ștrasurile în abundență sau french-urile colorate… Nu sunt de mine! Între timp, am descoperit și eu gelul și manichiura cu gel. M-a interesat și tentat această tehnică vreo doi ani, iar la sfârșitul clasei a XI-a, când deja nu mai puteam suporta să-mi aranjez unghiile o dată la trei-patru zile sau să-mi lovesc un colț și să necesit o pilă urgent, am făcut pasul!

În perioada aceea, mama mea era preocupată cu descoperirea voucherelor de reduceri de pe Groupon sau alt site-uri de genul. Tot ea mi-a găsit un cupon de reducere pentru o manichiură cu gel și ojă semipermanentă la un salon nou deschis din zona Victoria. Nu voi menționa numele salonului pentru a nu face o reclamă proastă; veți citi de ce. M-am dus acolo înainte de majoratul meu, pentru a avea o manichiură impecabilă și de durată – mai ales că la o săptămână plecam la mare și știți cum se fac unghiile la mare… praf! -. Eu am fost mulțumită de rezultate și m-am dus tot acolo la întreținere. Aici vine partea rea! La întreținere, manichiurista nu mi-a înlăturat gelul, ci doar oja semipermanentă. (Apropo, vreau să menționez aici că salonul avea doar gel de protecție, nu colorat, iar nuanța o dădeau făceau din ojă semipermanentă.) Și… nici nu mi-a completat cu gel pe unghia nou crescută, ci a aplicat nuanța peste. Nu se vedea rău, dar nu m-au ținut mult. După două săptămâni îmi căzuse gelul de pe o unghie.

În tot acest timp, urmăream profilul unei tipe, Eliza, stilist de unghiuțe cu gel (nu știu dacă este bine ce am scris, dar nu puteam scrie „manichiuristă” pentru că nu asta este), care lucra de acasă. Mi s-a părut că unghiuțele arată foarte bine, prețurile erau mult mai bune decât la salonul unde mă duceam eu și părea o tipă serioasă.

Mi-am făcut programare la ea. Când am ajuns la întreținere, tocmai îmi mai căzuse o unghie. Când m-a văzut, m-a întrebat: „Dar tu ce ai făcut cu unghiile astea? Unde ai fost?”. Eu am rămas puțin uimită, întrucât nu eram așa pesimistă. Într-adevăr, se putea și mai rău, dar nici eu nu o duceam bine. Atunci, Eliza mi-a spus că gelul se dă jos la fiecare întreținere și se înlocuiește cu altul. Doar o mică peliculă rămâne mereu pe unghie, pentru a o proteja și a nu o pili și pe ea.

Lucrarea Elizei pe unghiuțele mele a diferit foarte mult de ce avusesem până atunci. Așa mi-am dat seama că unghia nu trebuie să aibă denivelări ale gelului. Încă de la curățarea cuticulei, până la finisare, Eliza este perfecționistă. Apropo, o dată nu m-a lăsat să plec până a corectat o mică depășire aproape insesizabilă de către mine. Eu cred că asta spune multe.

Prima oară am ajuns la ea în august 2012. În aprilie 2013 am început să îmi simt unghiile puțin mai sensibile și nu mai suportam să le am, voiam să fie tăiate din carne. Atunci m-am dus și mi-a îndepărtat gelul, iar acum o săptămână am revenit la gel. După îndepărtarea gelului, unghiile mele erau, da, puțin mai moi, dar nu am avut probleme cu ele, întrucât eu le tăiam și le dădeam cu ojă câteodată. Mi s-au regenerat complet în iulie.

Mai jos am făcut un colaj cu toate unghiuțele mele făcute de Eliza până acum și cam cum arată după câteva săptămâni, când m-am dus eu la întreținere.

11 111

Iar acum aș vrea să vă prezint unghiile care au atras mulți ochi: unghiile inspirate din galaxie.
1

2

Am văzut poze pe internet cu design de unghii inspirat din galaxie. Am vrut și am zis să-i propun Elizei. Nici nu știți cât de sceptice eram și cum ne gândeam ce nuanțe de sclipici să folosim sau cum să abordăm situația. Noroc cu Eliza că a luat inițiativa și provocarea în serios. Și rezultatul a fost mai mult decât neașteptat. Un gel negru ca bază, o alăturare de sclipiciuri (care și-au și schimbat nuanța de la umiditatea gelului) și niște puncte albe au constituit o superbă creație pe unghiile mele. De aceea, primul design după această pauză de regenerare am ținut să fie galaxia.

3 4 5

Părerea mea legată de unghiile cu gel? Mai mult decât bună. Se aude peste tot că nu este bine să ne băgăm mâinile în acea lampă UV prea des, dar știți cum este, riscăm pentru că avem beneficii importante. Acum nu mai trebuie să stau cu pila după mine și nici să-mi dau zilnic cu lac de unghii. Mă simt perfect cu unghiile mele cu gel. Sunt conștientă că voi face în viitor o altă pauză, dar mai este până atunci.

Pe Eliza o recomand cu toată căldura! Este singura persoană despre care știu că lucrează perfect (din punctul meu de vedere).

Pe ea o găsiți pe pagina ei de Facebook, unde puteți afla și tarife sau puteți vedea munca sa în imagini.

Love,

ruxandrabobleaga

P.S. Zilele următoare voi posta câteva fotografii cu mine protagonistă :P, cu un look de toamnă puțin călduroasă. Puteți vedea în pozele de mai sus un mic preview.

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone