Packing for Prague

Packing for Prague

Am terminat și bagajul pentru plecarea de mâine…

Da, mâine plec împreună cu Trupa SobiS la Prague Open Dance Festival, concurs de dans internațional. Trupa noastră s-a înscris cu multe dansuri și așteptăm cu nerăbdare să vedem cum vor decurge momentele repetate mai mult în ultima săptămână.         01

Până astăzi nici nu m-am gândit la bagaj. Este adevărat, eu nu particip, așa că nu trebuie să am grija costumelor, însă de fiecare dată când este vorba de o plecare de mai mult de o zi, am probleme. Așa că m-am gândit la câteva metode pentru a ne pregăti bagajul cât mai practic și organizat.21. Fă ordine în dulap cu câteva zile înainte!

Pune la spălat hainele pe care ai vrea să le iei cu tine, adună ciorapii de sub pat și pune-ți cămășile pe umerașe! Când îți vei face bagajul, va fi mai ușor să vizualizezi ceea ce ai de ales.

2. Informează-te cu privire la vreme!

Este important să știm ce temperatură întâlnim la destinație, pentru a ști ce ne luăm cu noi. Chiar dacă avem parte aici de o toamnă călduroasă, putem da de câteva surprize mai răcoroase acolo!

3. Fă-ți o listă cu ceea ce ai de luat!

Important este să scrii câte un obiect vestimentar, la modul general. Pe listă trebuie să se afle neapărat: prosoape, așternuturi (mai ales o față de pernă – nu ai de unde să știi unde ajungi), pijama, top, pulover, jachetă, pantaloni, colanți, lenjerie intimă, șosete, încălțăminte, accesorii (de cap, de păr, geantă), machiaj, produse de baie și igienă intimă, medicamente, diverse (pașaport, buletin, portofel, mp4 + căști, carte, revistă, telefon).

4. Ai grijă în ce ordine alegi să împachetezi!

Începe mereu cu prosoapele și așternuturile. De obicei, acestea se pun la baza genții de voiaj, pentru suport.

Apoi, continuă cu hainele. Atenție! Prima dată alege tot ce simți că ai lua cu tine, fără să existe niciun fel de problemă (și nu, nu se acceptă varianta „tot”!).  Alege 5, 10, 15 tricouri, nu contează! Când vei termina cu hainele, vei vedea că este prea mult. Ei bine, ai trecut de prima selecție! Acum va trebui să formezi vizual câteva ținute, din hainuțele alese mai sus. Renunță la ce nu vezi că își are rostul și păstrează doar ceea ce este necesar! Acum ți-a rămas esențialul și poți trece mai departe.

Accesoriile și produsele de machiaj… Alege accesorii doar pentru ținutele create anterior din ce ai pus deja în bagaj! Ia mereu genți simple, basic, pe care să le poți asorta oricărei ținute! Legat de machiaj, fiecare știe de ce are nevoie. Dar ai grijă să speli pensulele cu o zi înainte și să le împachetezi individual în gentuță. Nu ai vrea ca pensula de ruj să atingă tubul de fond de ten, nu?

Încălțămintea o alegi, la fel, după ținute. Ai grijă să îți iei mereu o pereche de ghete/teneși rezistenți la umezeală! Dacă te prinde ploaia ori ninsoarea, trebuie să ai ceva impermeabil!

Ultimele rămân produsele ce țin de igienă, sau produsele „de baie” și medicamentele, cum îmi place mie să zic: deodorantul, buretele de baie, gelul de duș, periuța de dinți etc. De obicei, înainte de a pleca, ai nevoie de un deodorant ori de periuța de dinți. De aceea, aceste produse se pun ultimele în bagaj.

5. Cântărește bagajul!

Dacă vei călători cu avionul și vei avea limită de kilograme pentru bagajul de cală, ai grijă să nu fie nevoie să lași din haine în aeroport.

6. La sfârșit, lipește undeva vizibil un post-it pe care să scrii ceea ce apuci să bagi în geantă cu cinci minute înainte să pleci.

Telefonul, portofelul, periuța de dinți, o sticlă de apă și ceva de drum, poate tricoul pe care l-ai spălat azi-noapte și pe care nu vrei să-l uiți pe sârmă, în balcon.

Acestea fiind zise, sper ca data viitoare să vă ajutați de sfaturile mele și să nu vă mai lungiți seara de dinaintea plecării, gândindu-vă la bagaj.

Vă las mai jos cu bagajul meu!

 

Destinație: Praga, Cehia

Perioadă: 6-10 noiembrie 2013

Temperaturi: 10-19 grade Celsius

34

5

678

Sper la internet acolo unde ajung! Între timp…9

Love,

ruxandrabobleaga

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone