RELEVÉ YOUR LIFE - Tu de ce dansezi? (TRADUS)

RELEVÉ YOUR LIFE – Tu de ce dansezi? (TRADUS)

Gândește-te la asta. De ce dansezi? Sunt sigură că mulți dintre voi dansați de la o vârstă fragedă și cam tot ce vă amintiți are legătură cu dansul. Auziți muzică și nu puteți să vă stăpâniți corpul să se miște. Auziți o piesă la radio și vă puteți abține să nu coregrafiați un întreg dans în mintea voastră. Am dreptate? Crescând, săptămânile voastre se măsurau în numărul orelor de repetiții, iar restul vieții voastre era pe planul secundar. Dansul avea prioritate. Știu că toți le-ați zis aceste cuvinte prietenilor, „Nu pot, am dans.” Dansul era viața voastră. Dans, dans, dans… și parcă nu se termina, dar nici nu voiați asta. Sună cunoscut?

Dar când dansul devine viața ta, e ușor să uiți DE CE dansezi. Și mai rău, e ușor să uiți cât de minunat te simți când dansezi. Pe zi ce trece, îmbătrânesc și corpul meu începe să se miște din ce în ce mai greu, iar acum încep să înțeleg mai bine cum ar trebui să mă simt ca dansator. Sunt mult mai conștientă acum decât oricând și e frustrant să știu că nu mă mai pot mișca acum ca altădată. Nu mai pot sari până la cer, nu mai am aceeași flexibiltate și nici putere… Dar ceea ce știu este că pot păși pe scena aia, pot uita de toate grijile și pot fi EU. Eu și muzica.

Mă eliberez dansând. Și așa ar trebui să simtă toți. Dar cât de des uităm asta? Suntem prinși încercând să facem totul perfect, ne comparăm cu alții, încercăm să ne amintim coregrafii (…). Ne gândim la pași, dar uităm să simțim. Acea emoție care ne face să continuăm an după an. Nu ar trebui să ne lăsăm distrași, pentru că dansul… DANSUL ar trebui să fie singura noastră șansă de a ne elibera și de a savura momentul. Acel moment al nostru și nu am altcuiva.

(…)

Așa că ține minte asta și data viitoare când ești la repetiții, gândește de ce dansezi. (…) Când ești la un concurs, în culise, gândește-te de ce dansezi. Nu dansăm pentru a ne ieși coregrafia perfect. Nu dansăm pentru a fi mai bun decât toți ceilalți de pe scenă. Dansăm doar pentru noi. Dansăm pentru emoție. Dansăm pentru eliberare. Dansăm pentru moment.

Dansează!

Cydny & Michelle

cd97f14cc36a3ea2e4a6bdf9dabc06dc

Am încercat să traduc acest articol pentru a putea fi mai ușor de înțeles.

Sursa: http://www.releveyourlife.com/archives/1408

Love,

ruxandrabobleaga

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone