Tendințe actuale în hairstyling

Tendințe actuale în hairstyling

Dacă vorbim despre lifestyle, vorbim şi despre aspectul nostru fizic, iar câteva dintre elementele care alcătuiesc şi ne definesc înfăţişarea sunt tunsoarea, culoarea părului, dar şi modul în care îl aranjăm, coafura. Să ne gândim că cei din jur, cunoscuţi sau nu, iau în considerare aspectul nostru fizic la o primă vedere. De crezut este că toţi avem tendinţa de a pune etichete celorlalți, iar de noi depinde ce imagine vrem să ne creăm în ochii acestora.

a

Fiecare din noi ştie cum e să nu îi stea bine părul şi cum se simte în atare situaţii. Se spune că într-o zi proastă în care nu ne simţim bine să îndreptăm spatele şi starea noastră se va schimba… și vom avea un plus şi în cazul înfăţişării noastre. O tunsoare, o culoare, dar şi o coafură adecvată ne va scoate trăsăturile în evidenţă şi ne va da o stare de bine.

Tendințele în materie de hairstyle se schimbă într-un mod ciclic, dar nu putem ţine cont doar de asta. Creativitatea şi ingeniozitatea hairstylist-ului contribuie în mare măsură în alegerea tunsorii clientului, dar şi la schimbarea stilurilor pe viitor. Pe lângă ochiul fin şi abilitatea de a ghici stilurile şi de a intui dorinţele clienţilor, un profesionist în domeniu trebuie să ţină cont de fizionomia feţei celui care îi cere serviciul. Privind asupra acestui aspect, tunsorile des cerute de sexul frumos sunt: tunsoarea în scări cu volumul calotei evidenţiat, tunsoarea pe drept pentru doamnele care au părul des şi doresc ceva clasic, tunsoarea bob scurt cu ceafa acoperită sau nu, cu breton sau fără. Şi dacă am menţionat tunsorile cerute, acum aş enumera şi ultimele cerinţe în materie de culoare şi anume: ultra blond platinat, arămiu şi ciocolatiu, dar şi brunetul. De asemenea, la fel cum legat de tunsoare ţinem cont de fizionomie, legat de culoare vom ţine cont de culoarea ochilor clientei sau clientului, cât şi a culorii pielii acestuia.

Şi totuşi, să nu uităm de ceea ce ne ajută să avem un păr frumos şi de admirat şi anume de uleiurile şi tratamentele prezente pe piaţă în această perioadă. Elixir K Ultime Oleo Complexe, un produs de lux face părul mai mătăsos şi puternic şi nu în ultimul rând tratamentul care conţine ulei de argan de la Marocconoil pentru toate tipurile de păr. Lângă aceste tratamente, aş adăuga şi şampoanele de la Alterna şi Marocconoil care ajută la hidratare, reparare, dar şi la crearea de volum al părului.

b

Cum în ziua de azi nu doar femeile trebuie să arate bine, nu îi uităm pe bărbaţi şi vom vorbi şi despre ceea ce este în trend în această perioadă. Clasicul este prezent în cerinţele bărbaţilor, la fel ca tunsorile scurte, tunsoarea pierdută lateral, creasta, tunsoarea pompadour. Recomand bărbaţilor şamponul Kapital Force de la SP professional, un produs de asemenea care se foloseşte împotriva căderii părului. Pentru o fixare a părului este ceara de la TIGI Bad Head, produs solid pe care îl folosim într-o cantitate mică deoarece aplicarea în exces face ca părul să aibă un aspect gras.

Ca un reminder, am vorbit despre tunsorile pentru femei, pentru bărbaţi şi despre tratamentele pentru un păr frumos şi îngrijit. Altfel spus, stilul tunsorilor şi coafurilor în această perioadă este un joc între ordonat şi dezordonat, între clasic şi nonconformist.

Ani Baghdasarian Hairstyle

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone