Vrei un păr lung?

Vrei un păr lung?

Atunci când ajungem la concluzia că vrem să avem părul lung, ne gândim că răspunsul este să nu îl mai tundem o vreme, nu? Sună logic, dar asta nu înseamnă că este și adevărat. Părul va crește mai greu și în nici un caz nu va fi sănătos.

Vârfurile firului tău de păr sunt cea mai veche parte a podoabei capilare. Datorită expunerii la substanțe chimice (vopseaua de păr, oxidanții), spălarea și pieptănarea necorespunzătoare, folosirea plăcii de întins sau a ondulatorului, sensibilizăm firul de păr. Automat, vârfurile, din cauza vechimii, sunt cele care cedează primele și se despică, pentru ca mai apoi să se rupă.

1

Firul de păr crește în medie pe lună între 1 și 1,5 cm, de aceea le recomand doamnelor și domnișoarelor care își doresc un păr lung și sănătos, să se tundă o dată la o lună jumătate măcar 0,5 cm, înlăturând astfel vârful despicat. Dacă părul despicat nu este înlăturat la timp acesta are tendința de a „urca” spre rădăcină și atunci vei avea o problemă și mai mare, deoarece hair stylistul tău te va sfătui să îți tunzi mai mult din el. Apoi apare și stresul… „De ce nu se așează părul?! Nu știu ce să îi mai fac…”!

 2

Multe dintre doamnele care mă vizitează la salon îmi spun că folosesc regulat un balsam după șamponare. OK, balsamul facilitează descurcarea firului de păr într-un mod mai ușor, dar doar atât. Un tratament profesional de păr (sau masca pentru păr) este un produs studiat, un produs destinat în totalitate hidratării și reparării firului de păr. Acesta este produsul care nu trebuie să lipsească din colecția dumneavoastră de produse cosmetice și trebuie folosit frecvent dacă vă doriți un păr de invidiat.

3

Bunica te-a învăţat să-ţi perii părul de 100 de ori pe zi ca să fie frumos şi bogat, mama ţi-a spus că nu e bine să te speli cu săpun pe faţă, iar prietena ta cea mai apropiată te-a sfătuit să pui pastă de dinţi pe herpes ca să scapi de el. Toate au avut intenţii bune, dar… au greşit! Toate aceste „mituri” despre frumuseţe, vechi de zeci, poate chiar sute de ani, sunt demontate de specialişti.

Legat de problema noastră cu podoaba capilară, nu trebuie să piepteni părul de 100 de ori pe zi. FALS! Un păr corect întreţinut trebuie periat dimineaţa şi seara, pentru ca sebumul protector de la nivelul scalpului să ajungă pe toată lungimea firului. Pieptănat excesiv, părul e traumatizat şi se despică firul. Se recomandă un pieptăn din os sau din lemn.

4

Așadar, dacă vă hotărâți că doriți un păr mai lung, eu vă sfătuiesc să urmați indicațiile de mai sus, pentru a fi mulțumite de decizia voastră!

Ani Baghdasarian Hairstyle

 

Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone